Räktartelette (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Räktartelette (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal: 6

Fiskbullar i vatten konserv

300.0 

gram

Räkor skalade

200.0 

gram

Citron- och dillsås Felix }

3.0 

dl

Mjölk

1.0 

dl

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Färdig tartelett

6.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Fiskbullar i vatten konserv 300.0 gram 14%

Räkor skalade 200.0 gram 13%

Citron- och dillsås Felix } 3.0 dl 70%

Mjölk 1.0 dl 4%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Färdig tartelett 6.0 styck 36%

Tillagning (10 min )

  1. Tillred sås enligt förpackning med mjölk och vatten.
  2. Tärna fiskbullar. Skala räkor och skär i mindre bitar. Tillsätt detta och kajennpeppar till såsen. Spara några räkor till garnering.
  3. Straxt före servering: Häll upp såsen i tarteletter. Garnera med en räka. Servera genast.

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Räktartelette (förrätt)