 
              
              Tarte fine med glöggsirap
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 200
 
    
                Kcal / portion: 207
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 2070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 11%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 2.0 styck 31%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Kanel mald 0.5 tsk 0%
Smör kallt 25.0 gram 9%
Lättglögg (röd) 3.0 dl 12%
Tillbehör:
Bakplåtspapper Äts ej
Vaniljglass 0.5 liter 43%
Kockskolan:
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills fin färg.
- Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt den svalna något.
- Skär varje smördegslängd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelflarnen.
- Servera med vaniljglass.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Blixtsmördeg: Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.
Alternativ
Fler recept inom Smördegssbakelser ¤
Liknande recept som Tarte fine med glöggsirap
- 
                
                    Pâte feuilletée, fransk smördegTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Svensk smördegSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Blixtsmördeg, pâte demi-feuilletée, flaky pastry, amerikansk smördegTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pain aux raisin, frasiga romrussinbullarTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Puits d´amour, kärlekens brunnTid: 30 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Eccles cakes, engelska korintkakorTid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Banbury Cakes, engelska smördegskakorTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Jalousie d´armande, jalusi med mandelkrämTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kouign-Amann, krispigt normandiskt smördegsbakelseSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    SkarpskyttarTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              