Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Formfranska

3.0 

skivor

Champinjoner färska

250.0 

gram

Persilja

1.0 

kruka

Cheddar lagrad

50.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Farmer´s Reserve Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 97 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 390 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 26%

Formfranska 3.0 skivor 9%

Champinjoner färska 250.0 gram 3%

Persilja 1.0 kruka 1%

Cheddar lagrad 50.0 gram 10%

Olivolja 0.5 dl 21%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 30%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Rensa och skiva svamp. Finhacka persilja. Riv ost. Skär fisken i halvstora bitar.
  3. Krutonger: Skär brödet i stora tärningar. Rosta brödtärningar vackert bruna i torr stekpanna på medelhög värme. Alternativt använd brödrost och skär i tärningar. Lägg åt sidan.
  4. Torrstek svampen tills all vätska försvunnit i pannan. Tillsätt matolja. Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.
  5. Tillsätt matfett och stek fisken i ca 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra.
  6. Tillsätt svampen, persilja och riven ost. Maten är klar när osten smält. Salta och peppra lätt. Lägg på krutonger.

Kockens kommentar

 

Alternativ

Krutonger

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost