Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 448

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1792 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 26%
Formfranska 3.0 skivor 9%
Champinjoner färska 250.0 gram 3%
Persilja 1.0 kruka 1%
Cheddar lagrad 50.0 gram 10%
Olivolja 0.5 dl 21%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 30%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis.
- Rensa och skiva svamp. Finhacka persilja. Riv ost. Skär fisken i halvstora bitar.
- Krutonger: Skär brödet i stora tärningar. Rosta brödtärningar vackert bruna i torr stekpanna på medelhög värme. Alternativt använd brödrost och skär i tärningar. Lägg åt sidan.
- Torrstek svampen tills all vätska försvunnit i pannan. Tillsätt matolja. Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.
- Tillsätt matfett och stek fisken i ca 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra.
- Tillsätt svampen, persilja och riven ost. Maten är klar när osten smält. Salta och peppra lätt. Lägg på krutonger.
Kockens kommentar
Alternativ
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan