Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Viltfärs 800.0 gram 41%
Hamburgerbröd 4.0 styck 22%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Majonnäs äkta 4.0 msk 15%
Sås:
Lingonsylt rårörda konserv 1.0 dl 7%
Ketchup 2.0 dl 9%
Enbär } 10.0 styck 0%
Gin 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva lök. Skiva tomater. Ansa och tvätta sallat. Krossa enbären och blanda med ketchup, lingon och gin. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra. Salta och peppra.
- Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med lingonketchup.
Kockens kommentar
För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs. Lingonketchup är en smakrik, sötsur sås vilket passar bra till viltkött. Välj alternativt någon annan kryddstark sås. Gin ger extra enbärssmak (kan utelämnas).
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Viltburgare med lingonketchup
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan