Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 533

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2132 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 500.0 gram 42%
Bacon tärnad 200.0 gram 32%
Potatis tärnad fryst 500.0 gram 19%
Gurka 0.5 styck 1%
Squash 1.0 st liten 2%
Paprika röd 2.0 styck 4%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Stek bacon i torr stekpanna på medelhög värme. Tillsätt potatisen när bacon börjat avge fett i pannan. Stek 3-5 minuter.
- Skär gurka, paprika, squash och lax i cm-stora tärningar. Lägg i pannan och stek 3 minuter. Rör om några gånger.
- Lägg upp och garnera med gräslök. Pressa citronsaft över.
Kockens kommentar
Som alternativ till djupfryst tärnad potatis kan överbliven kokt potatis användas.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Laxpytt
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan