Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 3
Recept: 442 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hjortronsylt 3.0 msk 21%
Rött vin 1.5 dl 26%
Portvin 1.0 dl 34%
Viltfond koncentrerad 2.0 msk 10%
Maizena ljus 1.0 msk 6%
Vattenreduktion -1.2 dl -0%
Kockskolan:
Om mörka såser > Äts ej
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Häll rödvin och portvin i en kastrull och koka ner det tills halva mängden återstår.
- Rör ner hjortronsylt och viltfond. Tillsätt maizena och låt småkoka 3 minuter.
Kockens kommentar
Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på länkar i ingredienslistan under Kockskolan.
Passar till
Fler recept inom Mörka såser, skysåser
Liknande recept som Enkel hjortronvinsås
-
Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Jus lié, avredd sky
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mannerströms rödvinssås ¤
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffel
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sås av steksky
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan