Enkel hjortronvinsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel hjortronvinsås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Hjortronsylt

3.0 

msk

Rött vin

1.5 

dl

Portvin

1.0 

dl

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

Maizena ljus

1.0 

msk

Vattenreduktion

-1.2 

dl

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 3

Recept: 442 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Hjortronsylt 3.0 msk 21%

Rött vin 1.5 dl 26%

Portvin 1.0 dl 34%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 10%

Maizena ljus 1.0 msk 6%

Vattenreduktion -1.2 dl -0%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Häll rödvin och portvin i en kastrull och koka ner det tills halva mängden återstår.
  2. Rör ner hjortronsylt och viltfond. Tillsätt maizena och låt småkoka 3 minuter.

Kockens kommentar

Passar väl till vilträtter. Läs mer om fina mörka och vinsåser, klicka på länkar i ingredienslistan under Kockskolan. 

 

Passar till

Renstek

Marinerad björnytterfilé

Älgstek

Fler recept inom Mörka såser, skysåser

Liknande recept som Enkel hjortronvinsås