Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1433 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Björnytterfilé } 800.0 gram 73%
Schalottenlök 4.0 styck 5%
Morot stor 1.0 styck 4%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Rött vin 3.0 dl 16%
Marinad:
Dragon färsk 3.0 kvistar Äts ej
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Stjälkselleri 1.0 stjälk Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Mjölk 3.0 dl Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim 30 min + 24 tim )
- Marinering dag 1-2: Finhacka dragon. Skala och finhacka lök, vitlök, morot. Skiva selleri tunt.
Lägg kött och alla marinadingredienser i en plastpåse. Stäng påsen och lägg i en bunke, som ställs i kylskåp 1-2 dygn. Vänd köttet i bunken några gånger. - Dag 2-3 Tillagning: Sätt ugn på 150°C.
- Ta ut köttet och torka av det med hushållspapper. Salta, peppra köttet. Lägg åt sidan. Skala och grovhacka lök och morötter. Skiva selleri.
- Smöra en ugnsäker form och lägg ner kött och grönsaker. Tillsätt vin. Täck över med aluminiumfolie och ställ mitt i ugnen i 3 timmar. Se till att det inte kokar torrt, utan tillsätt vin eller vatten vid behov.
- Laga under tiden tillbehör.
Kockens kommentar
I den mån man kan hitta björnkött i någon specialistbutik, så är det ett väldigt dyrt kött. Enligt Menyse´s uppfattning är björnkött inte värt priset.
Passar till
Fler recept inom Exotiskt vilt
Liknande recept som Marinerad björnytterfilé
-
Kängurufilé med senapssås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zebrafilé med whiskysås och pommes frites
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Antilopfilé med hyvlade rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bisonfilé med rösti och whiskysås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad björnytterfilé
Tid: 3 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan