Kängurufilé med senapssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kängurufilé med senapssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kängurufilé }

600.0 

gram

Spiskummin mald

 

 

Kardemumma mald

 

 

Salt och peppar

 

 

Matfett (smör)

1.5 

msk

 

Sås:

 

Steksky+vatten

1.5 

dl

Vispgrädde

1.5 

dl

Sojasås japansk

1.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Grönsallad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Barbaresco Ovello Vigneto Loreto

Kryddigt rött vin
Pris: 429 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 582

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 392 gram)

Ingredienser

Visa:

Kängurufilé } 600.0 gram 27%

Spiskummin mald 0%

Kardemumma mald 0%

Salt och peppar 0%

Matfett (smör) 1.5 msk 6%

 

Sås:

Steksky+vatten 1.5 dl 4%

Vispgrädde 1.5 dl 23%

Sojasås japansk 1.0 msk 0%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 23%

Smör normalsaltat 50.0 gram 16%

Grönsallad 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka i lättsaltat vatten.
  2. Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.
  3. Förbered sallad.
  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.
  5. Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
  6. Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.

Kockens kommentar

Hur det smakar? Liknar oxfilé med mild viltsmak. Bör passa de flestas smak. Känguru (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur.

Fler recept inom Exotiskt vilt

Liknande recept som Kängurufilé med senapssås