Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 582

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2327 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kängurufilé } 600.0 gram 27%
Matfett (smör) 1.5 msk 6%
Sås:
Steksky+vatten 1.5 dl 4%
Vispgrädde 1.5 dl 23%
Sojasås japansk 1.0 msk 0%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Smör normalsaltat 50.0 gram 16%
Grönsallad 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka i lättsaltat vatten.
- Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.
- Förbered sallad.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.
- Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
- Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.
Kockens kommentar
Hur det smakar? Liknar oxfilé med mild viltsmak. Bör passa de flestas smak. Känguru (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur.
Fler recept inom Exotiskt vilt
Liknande recept som Kängurufilé med senapssås
-
Kängurufilé med senapssås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zebrafilé med whiskysås och pommes frites
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Antilopfilé med hyvlade rotfrukter
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bisonfilé med rösti och whiskysås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marinerad björnytterfilé
Tid: 3 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan