Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Alligatorfilé }

600.0 

gram

Vetemjöl

 

 

Matfett till stekning

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Ratatouille:

 

Vatten

4.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Paprika färsk

2.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Tabasco röd

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis till maten?

0.8 

kilo

 

Kockskolan:

 

Om cajunköket >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Baron de Ley Reserva

Kryddigt rött vin
Pris: 105 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 66

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 583 gram)

Ingredienser

Visa:

Alligatorfilé } 600.0 gram 47%

Vetemjöl 0%

Matfett till stekning 1.5 msk 10%

Salt och peppar 0%

 

Ratatouille:

Vatten 4.0 dl 0%

Purjolök 1.0 styck 4%

Paprika färsk 2.0 styck 3%

Krossade tomater 400.0 gram 6%

Tabasco röd 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis till maten? 0.8 kilo 35%

 

Kockskolan:

Om cajunköket > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Ansa och strimla paprika. Skiva den gröna delen av purjolöken.
  2. Ratatuille: Häll vatten, purjo, paprika och krossade tomater i en stekpanna och låt småkoka på låg värme i 45 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Gärna rikligt med tabasco.
  3. Skala och koka ev. potatis.
  4. Vänd alligatorfiléerna i mjöl. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek under lock på medelhög värme filéerna i 5 minuter på var sida.
  5. Skär köttet i bitar. Lägg upp ratatouillen på tallrik och köttet ovanpå.

Kockens kommentar

Krokodil (djupfryst) kan man hitta i specialistbutiker om man har tur. Hur det smakar? Ett mellanting mellan stekt plattfisk och kyckling. Gott, men inte unikt. Bör passa de flestas smak. Köttet är magert med hög proteinhalt. Svans och käkparti smakar bäst.

Passar till

Kokt potatis

Fler recept inom Exotiskt vilt

Liknande recept som Aligatorfilé cajun med piquanteratatouille