Antilopfilé med hyvlade rotfrukter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Antilopfilé med hyvlade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Antilopfilé

600.0 

gram

Timjan torkad

 

 

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

1.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Rotfrukter

400.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Sås:

 

Rött vin

5.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Honung flytande

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Capitel de´Roari Amarone

Kryddigt rött vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 632

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2528 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 511 gram)

Ingredienser

Visa:

Antilopfilé 600.0 gram 26%

Timjan torkad 0%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 1.5 msk 6%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 35%

Rotfrukter 400.0 gram 5%

Matfett till stekning 2.0 msk 8%

Salt 0%

Persilja till garnering 0%

 

Sås:

Rött vin 5.0 dl 15%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Honung flytande 1.5 msk 4%

Tillagning (40 min )

  1. Putsa filéerna fritt från hinnor. Gnid in köttet med timjan, salt och peppar. Skala och hyvla rotfrukter i långa tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel. Finhacka persilja.
  2. Sätt ugnen på 180°C.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Sås: Häll vinet i en kastrull och koka ner det till 1/3-del. Tillsätt fondkoncentrat mot slutet av kokningen och smaka av med honung.
  5. Hetta upp en stekpanna med matfett och bryn köttet runt om till fin yta. Lägg över i ungssäker form och sätt in i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut, låt vila i 5-10 minuter.
  6. Hetta upp matfett (smör) i stekpanna på medelhög värme och stek rotsakerna någon minut i omgångar. Salta lätt. Lägg tillbaka alla rotsakerna i pannan och låt det bli varmt. Lägg upp och garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

För tjockare sås: Rör ut lite matlagnings­mjöl med vatten i en kopp. Vispa ner detta i kastrullen. Låt småkoka i några minuter. Rör om. Passande rotfrukter: Sötpotatis, palsternacka, rotselleri, kålrot, morot.

Fler recept inom Exotiskt vilt

Liknande recept som Antilopfilé med hyvlade rotfrukter