Lammsteksbiffar med blomkål och broccoli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammsteksbiffar med blomkål och broccoli

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammstek benfri

700.0 

gram

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Grädde (matlagningsgrädde)

3.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Tomatpuré konserv

2.0 

msk

Champinjoner färska

5.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Potatis

600.0 

gram

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Broccoli färsk

1.0 

huvud

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2109 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 636 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri 700.0 gram 37%

Matfett till stekning 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Grädde (matlagningsgrädde) 3.0 dl 23%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%

Champinjoner färska 5.0 styck 1%

 

Tillbehör:

Potatis 600.0 gram 19%

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 9%

Broccoli färsk 1.0 huvud 4%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär köttet i portionsbitar, salta, peppra. Skala potatis. Skiva svampen tunt.
  3. Bryn köttet runt om någon minut på var sida i matfett på hög värme i panna.
  4. Lägg köttet i smord ugnssäker form och sätt in i ugnen 15-20 minuter. Tag ut och låt köttet vila 5 minuter.
  5. Koka samtidigt potatis i lättsaltat vatten.
  6. Koka blomkål och broccoli i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
  7. Sås: Vispa ihop grädde, fond, tomatpuré och låt koka ihop till tjockare konsitens. Tillsätt svamp. Salta och peppra.

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Lammsteksbiffar med blomkål och broccoli