Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax varmrökt

500.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Matfett (smör)

2.0 

msk

Mjölk

3.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

msk

Muskot riven

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2280 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 343 gram)

Ingredienser

Visa:

Lax varmrökt 500.0 gram 37%

Ägg 3.0 styck 8%

Matfett (smör) 2.0 msk 8%

Mjölk 3.0 dl 8%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 30%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skär laxen i mindre bitar.
  3. Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.
  4. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. Späd med mjölken och låt koka upp. Låt sedan småkoka i 5 minuter. Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.
  5. Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna. Häll över i en smord ugnssäker form.
  6. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter till fin yta.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Laxgratäng