Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax varmrökt 500.0 gram 37%
Ägg 3.0 styck 8%
Matfett (smör) 2.0 msk 8%
Mjölk 3.0 dl 8%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 30%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skär laxen i mindre bitar.
- Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. Späd med mjölken och låt koka upp. Låt sedan småkoka i 5 minuter. Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.
- Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna. Häll över i en smord ugnssäker form.
- Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter till fin yta.
Passar till
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Laxgratäng
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan