Ångbåtsbiff med lök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ångbåtsbiff med lök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff skiva 1,5 cm

4.0 

skivor

eller

 

 

Entrecote

 

 

Gul lök

5.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Oxfond koncentrerad

2.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Saltgurka

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bishops Finger

Ljus fyllig ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 539 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff skiva 1,5 cm 4.0 skivor 46%

eller %

Entrecote 0%

Gul lök 5.0 styck 17%

Vatten 2.0 dl 0%

Oxfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 35%

Saltgurka 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.

  2. Koka potatis 10-20 min.

  3. Bryn löken i rikligt med matfett på medel­hög värme ca 10 min, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.

  4. Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska. Smaka av med salt.

  5. Stek biffen i matfett cirka 2 min på vardera sidan i stekpanna på (medel-)hög värme. Salta och peppra.

    Servera med potatis, rikligt med lök och inlagd gurka. Gärna också med en fräsch sallad till.

Kockens kommentar

Namnet ångbåtsbiff kommer sig av att man ursprungligen stekte biffen direkt på den heta ångbåtspannan.

PASSAR TILL

Grönsallad helt enkelt

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Ångbåtsbiff med lök