Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff skiva 1,5 cm 4.0 skivor 46%
eller %
Entrecote 0%
Gul lök 5.0 styck 17%
Vatten 2.0 dl 0%
Oxfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 35%
Saltgurka 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva lök, samt dela på ringarna.
- Koka potatis 10-20 min.
- Bryn löken i rikligt med matfett på medelhög värme ca 10 min, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.
- Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort all vätska. Smaka av med salt.
- Stek biffen i matfett cirka 2 min på vardera sidan i stekpanna på (medel-)hög värme. Salta och peppra.
Servera med potatis, rikligt med lök och inlagd gurka. Gärna också med en fräsch sallad till.
Kockens kommentar
Namnet ångbåtsbiff kommer sig av att man ursprungligen stekte biffen direkt på den heta ångbåtspannan.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Ångbåtsbiff med lök
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan