Grillade jätteräkor med sötsur sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade jätteräkor med sötsur sås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

16.0 

st stora

Citronpeppar

 

 

el. annan krydda

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Sötsur sås

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 421 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 st stora 36%

Citronpeppar 0%

el. annan krydda 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 53%

Sötsur sås 2.0 dl 11%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Skala räkorna men låt svansspetsen vara kvar. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare att äta.
  5. Grilla tigerräkorna 1-3 minuter beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt.
  6. Servera med ris och sötsur sås till.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.

Passar till

Hemgjord sötsur sås

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Grillade jätteräkor med sötsur sås