Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1601 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingklubba med skinn 4.0 styck 100%
Chilipulver 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut klubborna ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered tillbehör till maten - potatis, sallad e.d. Penlsla köttet med lite matolja och krydda med salt och chilipulver.
- Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), det vill säga inte för hård värme. Packa eventuellt in i folie för att inte brännas.
- Grilla klubborna cirka 10 minuter på var sida till fin färg, tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet intill benet, som då skall vara vitt och köttsaften skall inte vara rosa.
Kockens kommentar
Klubba består av fågelns lår (övre delen) och ben (nedre delen). Kan stekas och grillas men kräver varsamhet med värmen, så att den blir genomstekt utan att bli bränd.
Passar till
Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Chiligrillad kycklingklubba
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan