Chiligrillad kycklingklubba

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chiligrillad kycklingklubba

Lägg till ingredienser

Antal klubbor: 4

Kycklingklubba med skinn

4.0 

styck

Chilipulver

 

 

Salt

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

Aluminiumfolie?

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 26%

Fett: 18%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 152 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingklubba med skinn 4.0 styck 100%

Chilipulver 0%

Salt 0%

Matolja (rapsolja) 0%

Aluminiumfolie? %

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Ta ut klubborna ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  3. Förbered tillbehör till maten - potatis, sallad e.d. Penlsla köttet med lite matolja och krydda med salt och chilipulver.
  4. Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), det vill säga inte för hård värme. Packa eventuellt in i folie för att inte brännas.
  5. Grilla klubborna cirka 10 minuter på var sida till fin färg, tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet intill benet, som då skall vara vitt och köttsaften skall inte vara rosa.

Kockens kommentar

Klubba består av fågelns lår (övre delen) och ben (nedre delen). Kan stekas och grillas men kräver varsamhet med värmen, så att den blir genomstekt utan att bli bränd.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Kokta bönor e.d

Grillad potatis

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Chiligrillad kycklingklubba