Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 69%
Tillbehör:
Hamburgerbröd 4.0 styck 27%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 2%
Sallatsblad 0%
Senap svensk 0%
Ketchup 0%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen.
- Skiva tomater, ansa sallad. Skala och skiva lök. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
- Forma färs till burgare, gärna med hjälp av en matring.
- Grilla burgarna 4-6 minuter på var sida till fin stekyta. Nöt- eller lammfärs kan med fördel vara lätt röd innuti. Fläskfärs skall vara genomstekt. Salta och peppra.
- Grilla gärna hastigt brödets insida.
- Servera som på bilden med tillbehören vid sidan om, eller gör en klassisk hamburgare.
Kockens kommentar
Köttfärs är en bakteriekänslig vara och skall vara nymald. Använd helst färs av nöt- eller lammkött som är mindre känslig.
Alternativa tillbehör
Fler recept inom Grillad köttfärs
Liknande recept som Grillad hamburgare
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Oliv- och lammfärsspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärsspett
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: