Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Sallatsblad

 

 

Ättiksgurka konserv

 

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

Majonnäs äkta

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 274 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 69%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Hamburgerbröd 4.0 styck 27%

Gul lök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 2%

Sallatsblad 0%

Ättiksgurka konserv 0%

Senap svensk 0%

Ketchup 0%

Majonnäs äkta 0%

 

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen.
  2. Skiva tomater, ansa sallad. Skala och skiva lök. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
  3. Forma färs till burgare, gärna med hjälp av en matring.
  4. Grilla burgarna 4-6 minuter på var sida till fin stekyta. Nöt- eller lammfärs kan med fördel vara lätt röd innuti. Fläskfärs skall vara genomstekt. Salta och peppra.
  5. Grilla gärna hastigt brödets insida.
  6. Servera som på bilden med tillbehören vid sidan om, eller gör en klassisk hamburgare.

Kockens kommentar

Köttfärs är en bakteriekänslig vara och skall vara nymald. Använd helst färs av nöt- eller lammkött som är mindre känslig.

Alternativa tillbehör

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Het grillsås med saltgurka

Fler recept inom Grillad köttfärs

Liknande recept som Grillad hamburgare