Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1219 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 25%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 60%
Äggula 2.0 styck 8%
Pesto Genovese 4.0 msk 27%
el. annan smaksättare
Matolja (rapsolja) 0.5 msk 5%
Kockskolan:
Så grillas kött > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
- Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 timme, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
- Blanda färs med ägg, kryddor och pesto (eller annan smaksättare enligt eget val). Ställ helst kallt 30 minuter i kylskåp.
- Forma korvar i handen (cirka 50 gram st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
- Grilla 3-5 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Kockens kommentar
Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera till exempel med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.
Passar till
Fler recept inom Grillad köttfärs
Liknande recept som Grillade nötfärsspett
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Oliv- och lammfärsspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärsspett
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: