Grillade nötfärsspett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade nötfärsspett

Lägg till ingredienser

Antal spett: 8

Nötfärs

400.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Pesto Genovese

4.0 

msk

el. annan smaksättare

 

Salt och peppar

 

 

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Grillspett av trä

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Boddingtons

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1219 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 25%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 47 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 60%

Äggula 2.0 styck 8%

Pesto Genovese 4.0 msk 27%

el. annan smaksättare 

Salt och peppar 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 5%

Grillspett av trä %

 

Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
  2. Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 timme, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
  3. Blanda färs med ägg, kryddor och pesto (eller annan smaksättare enligt eget val). Ställ helst kallt 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma korvar i handen (cirka 50 gram st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
  5. Grilla 3-5 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

Kockens kommentar

Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera till exempel med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.

Passar till

Enkel tomatsallad

Fler recept inom Grillad köttfärs

Liknande recept som Grillade nötfärsspett