Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 266

Kcal / portion: 743

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2973 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Blandfärs 1.0 kilo 65%
Fetaost 300.0 gram 30%
Ägg 2.0 styck 4%
Mynta färsk 0.5 kruka 0%
Citronpeppar 1.5 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Tänd grillen i god tid.
- Finhacka myntan och smula fetaosten.
- Blanda alla ingredienserna väl i en bunke. Låt vila i rumstemperatur i 30 minuter.
- Forma till biffar. Lägg på grillen och grilla 5-7 minuter på varje sida. Tiden varierar beroende på biffarnas tjocklek. Kontrollera att de blivit genomstekta.
Kockens kommentar
Stora, tjocka biffar riskerar att inte bli genomstekta, alternativt brända av grillen. Gör därför mindre eller halvplatta biffar.
Fler recept inom Grillad köttfärs
Liknande recept som Färsbiffar med mynta och feta
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Oliv- och lammfärsspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärsspett
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: