Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3739 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 19%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrevsfärs 800.0 gram 29%
Tillbehör:
Bacon knaperstekt 12.0 skivor 14%
Gul lök 1.0 styck 1%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Hamburgerbröd 4.0 styck 15%
Majonnäs äkta 2.0 dl 36%
Vitlök 2.0 klyftor 0%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Kock: Matgeek
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Sätt på grillen i god tid.
- Färs: Mal egen färs (se filmen) eller köp färdigmald. Tidsåtgång ej medräknad.
- Vitlöksmajonnäs (aioli): Riv vitlök och blanda med majonnäs. Hemlagad majonnäs se recept via länk nedan (tidsåtgång ej medräknad).
- Lök: Skala lök, halvera och skiva i "månar". Fräs (lättstek) i smör 5 minuter eller mer utan att bränna.
- Forma hamburgare till "puckar", de bör vara ganska kompakta för att inte falla sönder (se film).
- Grilla: Stek köttet några minuter på var sida till önskad genomstekning. Knaperstek samtidigt bacon. Rosta insidan på brödet.
- Servera: Bred majonnäs på brödets undersida. Lägg på bacon och sedan köttet. Toppa med lök. Lägg på brödlocket.
Kockens kommentar
Färs av högrev är extra smakrik och av många ansedd som den godaste färsen. Passar extra bra att grillas. Läs mer > Klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Grillad köttfärs
Liknande recept som Grillade högrevsburgare
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Oliv- och lammfärsspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärsspett
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: