Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1258 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammfärs 400.0 gram 79%
Tomater 1.0 styck 1%
Oliver svarta kärnfria 150.0 gram 17%
Basilika 1.0 kruka 0%
Soltorkade tomater 4.0 styck 3%
Tabasco röd 0.5 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Blötlägg träspetten i vatten en timme före grillning så brinner de inte upp av grillvärmen.
- Förbered och sätt på grillen i god tid.
- Dela tomat i mindre bitar.
- Lägg tomat, basilika, oliver, soltorkade tomater, tabasco och salt i matmixer. Mixa till grov smet.
- Blanda noga färsen med mixet. Låt stå i 30 minuter.
- Forma korvstora rullar av färsen. Stick in grillspett.
- Grilla 5-10 minuter tills genomstekt.
Passar till
Fler recept inom Grillad köttfärs
Liknande recept som Oliv- och lammfärsspett
-
Grillad hamburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade högrevsburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grillade nötfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat lammfärsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Oliv- och lammfärsspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsbiffar med mynta och feta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärsspett
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: