Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Mild salviayoghurt
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 123
Kcal / portion: 123
GBR (GI) / port: 0
Recept: 738 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Salvia färsk 25.0 gram 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Olivolja 1.0 msk 15%
Yoghurt turkisk 5.0 dl 81%
Salt 0%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Om senapssåser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Grovhacka salvia. Skala och hacka vitlök.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i salvia och vitlök. Fräs i 2 minuter utan att bränna.
- Blanda salvian och vitlöken med yoghurt. Smaka av med salt. Mixa med mixerstav.
Kockens kommentar
Passar väl till fisk och grillat.
Passar till
Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤
Liknande recept som Mild salviayoghurt
-
Parmesanskum (skumsås)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Världens näst godaste sås till torskrygg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Pepparrotsgrädde till kött och fisk
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel fräsch dillcrème
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel senapsgrädde till kött
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Enkel enbär- och timjancrème (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mild salviayoghurt
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räk- och romröra med chili
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan