Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Salvia färsk

25.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

1.0 

msk

Yoghurt turkisk

5.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Om senapssåser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 123

GBR (GI) / port: 0

Recept: 738 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Salvia färsk 25.0 gram 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Olivolja 1.0 msk 15%

Yoghurt turkisk 5.0 dl 81%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Om senapssåser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Grovhacka salvia. Skala och hacka vitlök.
  2. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i salvia och vitlök. Fräs i 2 minuter utan att bränna.
  3. Blanda salvian och vitlöken med yoghurt. Smaka av med salt. Mixa med mixerstav.

Kockens kommentar

Passar väl till fisk och grillat.

Passar till

Kycklingspett

Lammfärsspett

Fläskfiléspett

Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤

Liknande recept som Mild salviayoghurt