Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Smör brynt

150.0 

gram

Äggula

1.0 

styck

Äggvita

2.0 

styck

Citronjuice

2.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Gräddsifon >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smörsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 467

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1175 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 51%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör brynt 150.0 gram 93%

Äggula 1.0 styck 4%

Äggvita 2.0 styck 3%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Gräddsifon > Äts ej

 

Kockskolan:

Om smörsåser > Äts ej

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Tommy" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 60°C. Skruva av gaspatronen på sifonen som måste vara ugnssäker.
  2. Bryn smör, men bränn det inte. Se recept via länk nedan > Brynt smör.
  3. Separera äggvita från äggula. Pressa citronjuice.
  4. Vispa samman ägg med citronjuice och lite salt. Tillsätt smöret.
  5. Fyll såsen i sifonen och lägg in den i ugnen i 1 timme. 
  6. När maten är klar (i filmen stekt torsk) tas sifonen ut ur ugnen, gaspatronen sätts på och sås sprutas över anrättningen.

Kockens kommentar

Brynt smör är en utmärkt smaksättare i olika sammanhang, till exempel av vaniljglass. Den får dock inte brynas för mycket för då får den bitter smak. Se receptet.

Näst godast för att Tommy kom två i en tävling där denna sås ingick i maträtten. 

Tillhörande recept

Brynt smör

Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤

Liknande recept som Världens näst godaste sås till torskrygg