Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 0
Recept: 673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 35%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Palsternacka 2.0 styck Äts ej
Rotselleri 200.0 gram Äts ej
Schalottenlök finhackad 2.0 styck Äts ej
Vitlök 1.0 klyfta Äts ej
Smör 1.0 msk 14%
Hönsbuljong avfettad 4.0 dl 3%
el. hönsfond konc. +vatten Äts ej
Torrt vitt vin (8%) 4.0 cl 4%
Vattenreduktion -4.0 dl -0%
Grädde 1.0 dl 53%
Parmesan nyriven 1.0 dl 25%
Kockskolan:
Om sås och såser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och skär palsternacka och rotselleri i små bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs rotfrukter och lök i smör utan att bränna tills de mjuknar, cirka 5 minuter.
- Slå på buljong och vitt vin och låt koka ihop till hälften.
- Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
- Sila. Blanda ner parmesanen i såsen och låt smälta.
- Mixa till skum med en stavmixer inför servering.
Kockens kommentar
Passar väl till fisk och pasta. Invispat syre i såsen förhöjer smakupplevelsen. Jämför grädde med vispad grädde. En skummad sås serveras alltid direkt. Läs mer > Om sås och såser.Passar till
Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤
Liknande recept som Parmesanskum (skumsås)
-
Parmesanskum (skumsås)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Världens näst godaste sås till torskrygg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Pepparrotsgrädde till kött och fisk
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel fräsch dillcrème
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel senapsgrädde till kött
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Enkel enbär- och timjancrème (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mild salviayoghurt
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räk- och romröra med chili
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan