Enkel senapsgrädde till kött

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Enkel senapsgrädde till kött

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Vispgrädde

2.0 

dl

Senap svensk

 

 

Strösocker

 

 

Ättika 12%

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 375

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 0

Recept: 720 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 40%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 2.0 dl 100%

Senap svensk 0%

Strösocker 0%

Ättika 12% 0%

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (7 min )

  1. Vispa grädden hård.
  2. Smaka av med senap, socker och ättika enligt egen smak.

Kockens kommentar

Senapsgrädde är en variant på pepparrots­grädde och används på samma sätt som tillbehör till kött e.d. Passar bra till julskinkan. Senapsgrädde kan sparas upp till en vecka i kylskåp.

Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤

Liknande recept som Enkel senapsgrädde till kött