Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 304

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 0
Recept: 678 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 31%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Creme fraiche 2.0 dl 95%
Enbär } 15.0 styck 2%
Timjan 1.0 kruka 3%
Kockskolan:
Om vita såser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Krossa enbär fint i mortel. Finhacka timjan. Blanda med crème fraiche. Salta och peppra.
- Servera till gravad lax.
Kockens kommentar
Passar till sill och grönsaksrätter. Utmärkt på buffébordet.Fler recept inom Skum sås, vita krämer ¤
Liknande recept som Enkel enbär- och timjancrème (tillbehör)
-
Parmesanskum (skumsås)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Världens näst godaste sås till torskrygg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Pepparrotsgrädde till kött och fisk
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotsyoghurt (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel fräsch dillcrème
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel senapsgrädde till kött
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Enkel enbär- och timjancrème (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mild salviayoghurt
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räk- och romröra med chili
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan