Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 0
Recept: 654 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 2%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 78%
Grillspett av trä Äts ej
Marinad:
Ingefära färsk 6.0 cm 7%
Tomater 1.0 styck 3%
Tamarisoja } 1.0 dl 10%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Tabasco röd 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt på grillen i god tid.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i cm-tjocka skivor. Lägg i bunke.
- Marinera: Skala ingefära och skär i mindre bitar. Dela tomat i mindre bitar. Lägg i matmixer. Tillsätt soja och tabasco. Riv över grönt limeskal. Mixa väl. Häll sojamarinaden på fläskfilén i bunken. Låt stå i 30 minuter.
- Grilla: Ta upp fläskfilén och trä fyra bitar på varje grillspett. Grilla bitarna i inte alltför hög värme i 2-4 minuter på var sida tills genomstekt.
Kockens kommentar
Träspett har en tendens till att brinna upp över glödande kol. För att undvika att så sker kan man blötlägga spetten en timme i förväg.
Passar till
Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv
Liknande recept som Hetmarinerade fläskfiléspett
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Satay, asiatiska grillspett
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hetmarinerade fläskfiléspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan