
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 0
Recept: 508 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 26%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 100%
Yoghurt grekisk (Fontana) 1.0 dl Äts ej
Apelsinjuice 1.0 msk Äts ej
Korianderfrö mald 0.5 msk Äts ej
Gurkmeja mald 0.5 tsk Äts ej
Kummin mald 0.5 tsk Äts ej
Salt 0.5 tsk Äts ej
Ingefära 0.2 tsk Äts ej
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Skapat av: Fontana
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Marinad: Skär fläskfilé i kuber. Rör ihop yoghurt, apelsinjuice och kryddor i en medelstor skål. Lägg i fläskfilékuberna. Rör om. Täck över skålen. Ställ in i kylskåp 4-24 timmar (ju längre desto mer smak).
- Dag 2: Tänd grillen. Lägg grillspett i blöt. Ta ur fläskfilén ur skålen. Torka av försiktigt med hushållspapper. Trä köttet på spetten.
- Grilla över mediumvarm utomhusgrill eller i ugn (alt. stek i grillpanna). Rotera spetten tills dess köttet fått en fin, gyllenbrun färg. Servera rykande heta.
Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv
Liknande recept som Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Satay, asiatiska grillspett
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hetmarinerade fläskfiléspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan