Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett

Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

500.0 

gram

Yoghurt grekisk (Fontana)

1.0 

dl

Apelsinjuice

1.0 

msk

Korianderfrö mald

0.5 

msk

Gurkmeja mald

0.5 

tsk

Kummin mald

0.5 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Ingefära

0.2 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 0

Recept: 508 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 26%

Fett: 3%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 500.0 gram 100%

Yoghurt grekisk (Fontana) 1.0 dl Äts ej

Apelsinjuice 1.0 msk Äts ej

Korianderfrö mald 0.5 msk Äts ej

Gurkmeja mald 0.5 tsk Äts ej

Kummin mald 0.5 tsk Äts ej

Salt 0.5 tsk Äts ej

Ingefära 0.2 tsk Äts ej

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Skapat av: Fontana

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Marinad: Skär fläskfilé i kuber. Rör ihop yoghurt, apelsinjuice och kryddor i en medelstor skål. Lägg i fläskfilékuberna. Rör om. Täck över skålen. Ställ in i kylskåp 4-24 timmar (ju längre desto mer smak).
  2. Dag 2: Tänd grillen. Lägg grillspett i blöt. Ta ur fläskfilén ur skålen. Torka av försiktigt med hushållspapper. Trä köttet på spetten.
  3. Grilla över mediumvarm utomhusgrill eller i ugn (alt. stek i grillpanna). Rotera spetten tills dess köttet fått en fin, gyllenbrun färg. Servera rykande heta.

Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv

Liknande recept som Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett