För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll tjocka

1.0 

kilo

Fettreduktion

-80.0 

gram

Om fettreduktion >

 

 

Sojasås

1.0 

dl

Sötsur thaisås

1.0 

dl

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Aromsmör ¤

150.0 

gram

Grönsallad

200.0 

gram

Bakpotatis

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chakana Reserve Bonarda Old Vine

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 15

Recept: 3158 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 521 gram)

Ingredienser

Visa:

Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 52%

Fettreduktion -80.0 gram -22%

Om fettreduktion > Äts ej

Sojasås 1.0 dl 2%

Sötsur thaisås 1.0 dl 3%

Aluminiumfolie %

 

Tillbehör:

Aromsmör ¤ 150.0 gram 35%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Bakpotatis 4.0 styck 30%

 

Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Bakpotatis: Börja i god tid med att baka potatis. Räkna med 4 timmar. Bakpotatis förstörs inte av "för lång" baktid. Picka små hål i potatisen. Se recept via länk nedan  >Grillbakad grillpotatis.
  3. Temperera: Ta ut köttetbitarna ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  4. Förbered sallad och aromsmör. Ta fram tallrikar, bestick med mera.
  5. Skiva spjället. Packa in bitarna i aluminiumpaket med soja. Lägg på grillen i 45 minuter med stängt grillock. Saknas lock grilla i minst 60 minuter och vänd köttet några gånger.
  6. Grilla: Pensla köttet med sötsur sås, eller med grillsås. Grilla 3-5 minuter på var sida till fin färg.
  7. Ta av köttet från grillen och låt det vila 5-10 minuter före servering. Servera gärna med lite söt grillsås att dippa i.

Kockens kommentar

Använd helst skurna bitar vilket snabbar på grillning och är lättare att servera. Hel bit tar cirka 10 minuter längre tid att grilla.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Fettreduktion i stekfläsket beaktas genom att välja ingrediens "Stekfläsk knaperstekt". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Grilla

Grillad majs

Rotsellerisallad

Grillbakad bakpotatis

Kokta bönor e.d.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv

Liknande recept som Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll