Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammkorv

4.0 

styck

Rödbetor kokta

4.0 

styck

Fetaost

300.0 

gram

Svarta bönor konserv

1.0 

burk

Rucolasallat

50.0 

gram

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Valnötskärnor

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Atelier Syrah Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 65 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammkorv 4.0 styck 29%

Rödbetor kokta 4.0 styck 5%

Fetaost 300.0 gram 31%

Svarta bönor konserv 1.0 burk 16%

Rucolasallat 50.0 gram 0%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 13%

Valnötskärnor 0.5 dl 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt på grillen.
  2. Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten. Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de mindre.
  3. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.
  4. Skala och skär ner rödbetor. Häll av spadet på bönor och skölj dem. Skär feta i kuber.
  5. Fördela rucola, rödbetor, bönor och fetaost på ett fat.
  6. Grilla lammkorv 3-5 minuter. Lägg korven på salladen. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Garnera med valnötter.

Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv

Liknande recept som Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad