Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2832 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Lammkorv 4.0 styck 29%
Rödbetor kokta 4.0 styck 5%
Fetaost 300.0 gram 31%
Svarta bönor konserv 1.0 burk 16%
Rucolasallat 50.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 13%
Valnötskärnor 0.5 dl 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt på grillen.
- Borsta rödbetorna rena. Skär av blasten. Rödbetor har mycket starkt färgämne. Är höljet oskadat färgar de mindre.
- Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks. Koka betorna nästan mjuka under lock. Känn efter med en sticka.
- Skala och skär ner rödbetor. Häll av spadet på bönor och skölj dem. Skär feta i kuber.
- Fördela rucola, rödbetor, bönor och fetaost på ett fat.
- Grilla lammkorv 3-5 minuter. Lägg korven på salladen. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Garnera med valnötter.
Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv
Liknande recept som Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Satay, asiatiska grillspett
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hetmarinerade fläskfiléspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan