
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskkotlett m. fettkant 8.0 styck 66%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Grönpeppar torkad 1.0 tsk 0%
Fänkålsfrön hela 1.0 tsk 0%
Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%
Spiskummin mald 1.0 tsk 0%
Rapsolja nötig 2.0 msk 7%
Risotto:
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Arborioris 0.5 dl 4%
Rapsolja blommig 1.0 msk 3%
Torrt vitt vin 1.0 dl 2%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 1%
Vatten 4.0 dl 0%
Parmesan nyriven 1.0 dl 5%
Smör normalsaltat 20.0 gram 4%
Dragon färskhackad 0.5 dl 0%
Citron juice+skal 0.5 styck 0%
Sallad:
Alfagroddar 25.0 gram 0%
Mungbönsgroddar 25.0 gram 0%
Ärtskott 10.0 gram 0%
Rapsolja blommig 2.0 tsk 2%
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (30 min )
- Kött: Krossa grönpeppar och fänkål. Blanda samman alla kryddor med rapsolja. Fördela på köttet.
- Risotto: Finhacka lök och vitlök. Grovhacka dragon. Koka upp vatten och fond.
- Fräs lök, vitlök och ris i rapsolja. Slå på vitt vin. Låt koka in.
- Tillsätt kycklingbuljong lite i taget under omrörning.
- Rör i parmesan och smör i risotton precis innan servering. Smaka av med dragon, citron, salt och svartpeppar.
- Sallad: Blanda ingredienserna till groddsalladen och smaka av med salt.
- Grilla köttet, cirka 6 minuter.
Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv
Liknande recept som Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Satay, asiatiska grillspett
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hetmarinerade fläskfiléspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan