Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 208

GBR (GI) / port: 0
Recept: 831 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 6%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé hel bit 700.0 gram 86%
Matolja till stekning 1.0 msk 14%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Sätt ugnen på 100-125ºC.
- Putsa köttet rent från hinnor. Salta och peppra.
- Hetta upp matfett i stekpanna och lättbryn köttet runt om.
- Sätt in i ugnen till kärntemperatur 60-63ºC. Tillagningstid 1-2 timmar.
- Ta ut köttet och låt det vila utan folie.
- Förbered tillbehör.
- Hetta upp en grillpanna utan matfett. Pannan skall vara riktigt het.
- Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov.
- Grilla köttet hastigt i grillpanna eller på grillen.
Kockens kommentar
Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet, men det tar längre tid. Bästa, säkraste grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.
Alternativ
Fler recept inom Grillat skivat fläskkött, korv
Liknande recept som Ugnslagad och grillad fläskfilé
-
Grillad orientalisk fläskkarré i skivor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Sojagrillade skivade tjocka revbensspjäll
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad och grillad fläskfilé
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé på spett
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Satay, asiatiska grillspett
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hetmarinerade fläskfiléspett
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad korv
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammkorv med bön- och rödbetssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan