Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

600.0 

gram

Oregano färsk

4.0 

kvistar

Potatismjöl

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

5.0 

dl

Sesamfrön

2.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Sallad till maten?

200.0 

gram

Food processor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Whitstable Bay Organic Ale

Ljus lättare ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2739 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 521 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 600.0 gram 40%

Oregano färsk 4.0 kvistar 0%

Potatismjöl 2.0 msk 3%

Ägg 2.0 styck 5%

Mjölk 5.0 dl 11%

Sesamfrön 2.0 msk 4%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 33%

Sallad till maten? 200.0 gram 1%

Food processor > %

Tillagning (35 min )

  1. Ansa och förbered sallad, till exempel krispig thaisallad (recept via länk nedan).
  2. Koka ris enligt förpackning.
  3. Finhacka färsk oregano.
  4. Mixa lax, mjöl, ägg och oregano i en matberedare till jämn fin smet. Tillsätt mjölk successivt tills smeten är halvfast och formbar till bullar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma ovala platta burgare. Rulla dem i sesamfrön.
  6. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek burgarna 4 minuter på var sida.

Kockens kommentar

"Pizzakryddan" oregano är inte omtyckt av alla. Den kan bytas ut mot till exempel mejram.

Passar till

Krispig thaisallad

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Laxbiff sesam