Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Potatis kokt

600.0 

gram

Äpple syrligt

2.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Chiliflingor

2.0 

tsk

el. chilipulver

1.0 

tsk

Salt

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

Matfett till stekning

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2394 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 416 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 65%

Potatis kokt 600.0 gram 21%

Äpple syrligt 2.0 styck 4%

Tomater 4.0 styck 3%

Chiliflingor 2.0 tsk 0%

el. chilipulver 1.0 tsk 0%

Salt 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

Matfett till stekning 50.0 gram 15%

Tillagning (20 min + 30 min )

  1. Om potatisen inte är kokt, skala och koka i 10 minuter. Låt svalna. Extra tillagningstid.
  2. Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar.
  3. Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 minuter tills potatisen fått lite färg.
  4. Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter. Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt.
  5. Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Korvpytt

Fler recept inom Pannstekt korv

Liknande recept som Kryddig falupytt