Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 42%
Matfett till stekning 1.0 msk 3%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 9%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tomater 3.0 styck 2%
Gurka 12.0 skivor 0%
Ättiksgurka konserv 1.0 dl 1%
Hårdost 4.0 skivor 4%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Majonnäs äkta 1.0 dl 20%
Senap svensk 4.0 tsk 1%
Ketchup 4.0 tsk 1%
Hamburgerbröd 4.0 styck 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och skiva lök. Skiva tomater, gurka och hårdost.
- Stek bacon knaprigt i panna på medelhög värme. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Forma färsen till plattrunda burgare. Stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Lägg ett sallatsblad på varje brödskiva. Varva ostskivor, majonnäs, lök, ketchup, senap, tomater, gurka, bacon och hamburgare. Lägg på det översta brödet.
Kockens kommentar
Välj bort ingredienser enligt egen smak.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Dubbelburgare hela programmet
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan