Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 166

GBR (GI) / port: 0
Recept: 665 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Oxfilé skivad 200.0 gram 37%
Avokado 2.0 styck 63%
Olivolja 0%
Peppar 0%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och halvera avokado. Peta ut kärnorna och gör fem snitt i varje halva. Skär oxfilén i tunna skivor och stick in dem i snitten.
- Ringla över olivolja och kryddor. Dekorera med en kvist gräslök. Servera.
Kockens kommentar
Tips! Oxfilén går lättare att skära i tunna skivor om man lägger in den i frysen i en stund innan.
Fler recept inom Rödingmeny
Liknande recept som Avokadofilé
-
Avokadofilé
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blåbärsröding med sötpotatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan