Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 2.0 styck 9%
Klementin 2.0 styck 5%
Apelsin hel 2.0 styck 10%
Äppeljuice 4.0 dl 11%
Grönpeppar i lag 2.0 msk 2%
Gelatinblad 5.0 styck 2%
Vaniljglass 0.5 liter 60%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 1 tim )
- Skala frukt och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (cirka 5 cm i diameter).
- Lägg gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på lägsta värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.
- Häll den varma juicen över frukten. Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 1 timme i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).
- Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion. Garnera med mynta eller citronmeliss. Servera.
Fler recept inom Rödingmeny
Liknande recept som Alternativ: Citruscylinder med grönpeppar och glass
-
Avokadofilé
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blåbärsröding med sötpotatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan