Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödingfilé 600.0 gram 46%
Basilika 1.0 kruka 0%
Ingefära färsk 4.0 cm 2%
Sambal badjak } 1.0 tsk 0%
el. sambal oelek } Äts ej
Salt 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 20%
Blåbär färska 1.0 dl 2%
Sallad:
Sötpotatis 0.8 kilo 27%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Mangoldskott 40.0 gram 0%
Rödlök 0.5 styck 2%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150°C. Skala sötpotatis och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
- Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.
- Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.
- Ta ut potatisen och låt svalna något. Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.
Fler recept inom Rödingmeny
Liknande recept som Blåbärsröding med sötpotatissallad
-
Avokadofilé
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blåbärsröding med sötpotatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan