Blåbärsröding med sötpotatissallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blåbärsröding med sötpotatissallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödingfilé

600.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Ingefära färsk

4.0 

cm

Sambal badjak }

1.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Salt

1.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

0.5 

dl

Blåbär färska

1.0 

dl

 

Sallad:

 

Sötpotatis

0.8 

kilo

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Mangoldskott

40.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jacquesson Cuvée nº 733

Torr vit champagne
Pris: 329 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 360 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödingfilé 600.0 gram 46%

Basilika 1.0 kruka 0%

Ingefära färsk 4.0 cm 2%

Sambal badjak } 1.0 tsk 0%

el. sambal oelek } Äts ej

Salt 1.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 dl 20%

Blåbär färska 1.0 dl 2%

 

Sallad:

Sötpotatis 0.8 kilo 27%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Mangoldskott 40.0 gram 0%

Rödlök 0.5 styck 2%

Olivolja till stekning 0%

Salt 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Skala sötpotatis och grovtärna. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.

  2. Skala och finstrimla rödlök. Skala ingefära och skär i bitar. Skär rödingen i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnssäker form.

  3. Lägg basilika, ingefära, sambal, salt och matolja i en matberedare. Mixa. Fördela mixet på rödingen. Toppa med blåbär.

  4. Ta ut potatisen och låt svalna något. Sätt in rödingen i ugnen i 10-12 minuter. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.

Fler recept inom Rödingmeny

Liknande recept som Blåbärsröding med sötpotatissallad