Kalla crępes med räkor (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kalla crępes med räkor (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Smör el. margarin

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Skaldjur rensade

400.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Gräslök

1.0 

knippe

Citron till smaksättning

 

 

Salt till smaksättning

 

 

Peppar till smaksättning

 

 

Sallad till maten?

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 243 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 4.0 styck 10%

Mjölk 5.0 dl 12%

Vetemjöl 3.0 dl 25%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör el. margarin 2.0 msk 8%

 

Fyllning:

Skaldjur rensade 400.0 gram 18%

Creme fraiche 2.0 dl 26%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Citron till smaksättning 0%

Salt till smaksättning %

Peppar till smaksättning 0%

Sallad till maten? %

Tillagning (15 min + 1 tim 10 min )

  1. Vispa samman smet och grädda crępes enligt grundrecept svensk smet.

    Sammanfattning:
    Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt 30-60 min.
    Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
    Grädda på medelhög värme.
  2. Förbered fyllningen. Rensa skaldjuren. Blanda crčme fraiche med gräslök. Smaka av med citron, peppar och salt.
  3. Sätt ugnen till 250 grader.
  4. Riv ost. Fördela 2-3 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord ugnsfast plåt. Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen. Servera.

    Ger 2 crępes per portion.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crčme fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.

Grundrecept

Crępessmet

Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt

Liknande recept som Kalla crępes med räkor (förrätt)