Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 10%
Mjölk 5.0 dl 12%
Vetemjöl 3.0 dl 25%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 8%
Fyllning:
Skaldjur rensade 400.0 gram 18%
Creme fraiche 2.0 dl 26%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim 10 min )
- Vispa samman smet och grädda crępes enligt grundrecept svensk smet.
Sammanfattning:
Vispa samman mjölk, mjöl, salt. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt 30-60 min.
Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
Grädda på medelhög värme. - Förbered fyllningen. Rensa skaldjuren. Blanda crčme fraiche med gräslök. Smaka av med citron, peppar och salt.
- Sätt ugnen till 250 grader.
- Riv ost. Fördela 2-3 msk fyllning per crępes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord ugnsfast plåt. Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen. Servera.
Ger 2 crępes per portion.
Kockens kommentar
Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor. Majonnäs är ett alternativ till crčme fraiche. Citron och gräslök kan bytas ut mot dill.
Grundrecept
Fler recept inom Blini-, crepes-, våffelförrätt
Liknande recept som Kalla crępes med räkor (förrätt)
-
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Linfrövåffla med frö- och fruktkeso
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatisvåfflor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frasvåfflor med rom, crčme fraîche och rödlök (förrätt)
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisvåffla med kräftskagen
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Crępes ā la prins Bertil (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes ā la Danny Kaye (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes med skaldjursstuvning (förrätt)
Tid: 15 min (+ 1 tim 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampcrępes i ugn (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan