Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor skalade

600.0 

gram

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

 

Tillbehör:

 

Formfranska

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Löjrom saltad

4.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1844 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 239 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor skalade 600.0 gram 35%

Majonnäs äkta 0.5 dl 18%

Creme fraiche 0.5 dl 9%

Dill 1.0 knippe 1%

 

Tillbehör:

Formfranska 4.0 skivor 11%

Smör normalsaltat 4.0 msk 21%

Löjrom saltad 4.0 msk 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Skala räkorna och hacka dillen.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek brödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Eller rosta dem i brödrost. Låt dem svalna på tallrikar.
  3. Blanda räkor, dill, majonnäs och crème fraiche i en skål. Pressa över lite citronsaft. Rosta bröd.
  4. Skeda upp skagenröran på brödskivorna och dekorera med en klick rom, citronskiva och en dillkvist.

Alternativ

Hemlagad majonnäs

Toast skagen original

Skagenröra

Fler recept inom Skaldjurs-/romsmörgås

Liknande recept som Toast Skagen