Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 773

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3094 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Penne rigate 400.0 gram 46%
Kycklingkött utan skinn 200.0 gram 7%
Skinka rökt skivad 50.0 gram 2%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Svamp 100.0 gram 1%
Tomater 1.0 styck 1%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Grädde 2.0 dl 23%
Smör och/el. matolja 2.0 msk 7%
Parmesan nyriven 2.0 dl 11%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala lök. Skiva lök och finhacka vitlök. Skär tomat, skinka och kyckling i små bitar.
- Hetta upp olja och smör i en panna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i 3-5 minuter.
- Tillsätt kyckling, skinka, svamp och stek i ca 3 minuter. Tillsätt tomat, puré, grädde. Sänk värmen och låt småkoka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Blanda pasta och sås. Riv parmesan över.
Kockens kommentar
Kycklingbitarna kan bytas ut mot kycklingfärs eller annat kött.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Penne pollo - rörpasta med kyckling
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani