Ingefärssås med saffran och lakritstouch

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärssås med saffran och lakritstouch

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Anissprit

15.0 

cl

t.ex. Pernod el. Ricard

 

 

Saffran

0.5 

gram

Grädde

1.0 

dl

Hummerfond konc.

1.0 

msk

Smör kallt

200.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smörsåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Så monterar man >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 463

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2186 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 43%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Ingefära färskriven 2.0 msk 1%

Anissprit 15.0 cl 14%

t.ex. Pernod el. Ricard 0%

Saffran 0.5 gram 0%

Grädde 1.0 dl 16%

Hummerfond konc. 1.0 msk 2%

Smör kallt 200.0 gram 67%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om smörsåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Så monterar man > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Finriv ingefära.
  2. Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran i en kastrull på medellåg värme. Låt småkoka några minuter.
  3. Montera: Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Anissprit har lakritssmak. Såsen passar till exempel till skaldjur.

Passar till

Hummer

Fler recept inom Smörsåser ¤

Liknande recept som Ingefärssås med saffran och lakritstouch