Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 463

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2186 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 43%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Anissprit 15.0 cl 14%
Saffran 0.5 gram 0%
Grädde 1.0 dl 16%
Hummerfond konc. 1.0 msk 2%
Smör kallt 200.0 gram 67%
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Så monterar man > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Finriv ingefära.
- Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran i en kastrull på medellåg värme. Låt småkoka några minuter.
- Montera: Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Anissprit har lakritssmak. Såsen passar till exempel till skaldjur.
Passar till
Fler recept inom Smörsåser ¤
Liknande recept som Ingefärssås med saffran och lakritstouch
-
Skirat smör, klarat smör, beurre clarifié
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Brynt smör, beurre noisette (beurre noir)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel citronsmör till stekt fisk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre blanc Nantais ou Anjou, klassisk fransk ljus fisksås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Pernod Ricard, smörsås till kött
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre citron, smörsås med citron
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Beurre au citroné, ett annat namn på hollandaise
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Beurre rouge, röd smörsås till stekt kött
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel söt rödvinssmörsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörsås med fiskrom
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan