Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1891 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörkt bröd 4.0 skivor 21%
Lax varmrökt 8.0 skivor 71%
Rödlök 0.5 styck 2%
Rostad lök 4.0 tsk 2%
Stenbitsrom 50.0 gram 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Finhacka löken.
- Bred matfett på brödet, eller hoppa över matfettet med tanke på att laxen är fet.
- Lägg en laxskiva på varje brödskiva.
Garnera med röd och rostad lök, rom och kapris. Mal över lite svartpeppar.
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Laxsmörgås med kapris
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan