Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 287

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1146 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fiskfiléer 200.0 gram 14%
Frityrolja till fritering Äts ej
Fettupptag vid fritering 16.0 gram 12%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Vetemjöl 12.0 gram 4%
Ägg 32.0 gram 3%
Ströbröd 32.0 gram 11%
Tillbehör:
Sallatsblad 12.0 blad 3%
Mörkt bröd 4.0 skivor 35%
Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 2%
Remouladsås färdig 4.0 msk 35%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras fisk > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Fritös > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Dubbelpanera: Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan, Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Vänd filéerna i mjöl, doppa i ägg och vänd i ströbröd. Klappa mjukt så att paneringen fastnar. Låt vila 5-10 minuter så fäster smeten bättre.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera ett par minuter tills paneringen fått gyllenbrun färg. Ta ur med hålslev och låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt.
- Bred smör på brödet. Lägg på sallatsblad, remouladsås och fisk. Servera med en citronklyfta.
Kockens kommentar
I stort sett kan all vitfisk användas. Vi använde spättafiléer. "Fettupptag vid fritering" anger hur mycket olja som sugs upp i paneringen och som konsumeras. Med angivande av detta blir portionsvikt och näringsinnehållet mer rättvisande. Läs mer > Om fettupptag).
Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". All panering är energirik. Tillagad fisk i receptet med panering och fettupptag väger 66 gram, varav panering 30%. Energimängd 127 Kcal, varav 70% finns i paneringen.
Alternativ
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Friterad fisksmörgås med remouladsås
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan