Friterad fisksmörgås med remouladsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterad fisksmörgås med remouladsås

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Fiskfiléer

200.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

16.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Vetemjöl

12.0 

gram

Ägg

32.0 

gram

Ströbröd

32.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Sallatsblad

12.0 

blad

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Citron juice+fruktkött

4.0 

klyftor

Remouladsås färdig

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras fisk >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

Fritös >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 287

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 184 gram)

Ingredienser

Visa:

Fiskfiléer 200.0 gram 14%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 16.0 gram 12%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Vetemjöl 12.0 gram 4%

Ägg 32.0 gram 3%

Ströbröd 32.0 gram 11%

 

Tillbehör:

Sallatsblad 12.0 blad 3%

Mörkt bröd 4.0 skivor 35%

Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 2%

Remouladsås färdig 4.0 msk 35%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras fisk > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Fritös > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Dubbelpanera: Häll mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan, Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Vänd filéerna i mjöl, doppa i ägg och vänd i ströbröd. Klappa mjukt så att paneringen fastnar. Låt vila 5-10 minuter så fäster smeten bättre.
  2. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera ett par minuter tills paneringen fått gyllenbrun färg. Ta ur med hålslev och låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt.
  4. Bred smör på brödet. Lägg på sallatsblad, remouladsås och fisk. Servera med en citronklyfta.

Kockens kommentar

I stort sett kan all vitfisk användas. Vi använde spättafiléer. "Fettupptag vid fritering" anger hur mycket olja som sugs upp i paneringen och som konsumeras. Med angivande av detta blir portionsvikt och näringsinnehållet mer rättvisande. Läs mer > Om fettupptag).

Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". All panering är energirik. Tillagad fisk i receptet med panering och fettupptag väger 66 gram, varav panering 30%. Energimängd 127 Kcal, varav 70% finns i paneringen.

Alternativ

Hemlagad remouladsås

Klassisk fransk frityrsmet

Tempura frityrsmet

Friterad persilja

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Friterad fisksmörgås med remouladsås