Brynta torskkinder

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Brynta torskkinder

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskkind

600.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

msk

Grädde

3.0 

dl

Fiskrom

80.0 

gram

Salladslök

4.0 

styck

Knäckebröd

 

 

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1761 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskkind 600.0 gram 27%

Vetemjöl 3.0 msk 5%

Grädde 3.0 dl 61%

Fiskrom 80.0 gram 6%

Salladslök 4.0 styck 1%

Knäckebröd 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Tillagning (15 min )

  1. Skiva salladslök tunt.
  2. Häll mjöl på en tallrik. Vänd kinderna i mjölet.
  3. Värm upp en stekpanna med smör. Bryn fisken någon minut eller två på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta ur fisken.
  4. Slå över grädde i pannan. Låt puttra lite grand. Tillsätt fiskrom och salladslök.
  5. Njut på gott knäckebröd.

Kockens kommentar

Torskkind är en underskattad delikatess. Ta alltid tillvara på den, även på andra fiskar. Rå kan med fördel paneras och stekas eller friteras. Torskkind i butik kommer oftast från stora torskar och är 5-7 centimeter långa och väger då cirka 80 gram styck (50-125 gram). Kinderna har ett kortfibrigt kött som ger fast konsistens med visst tuggmotstånd, efter tillagning liknande köttet i pilgrimsmusslor eller krabbklor. Förekommer mycket sällsynt i butik. Kan beställas hos fiskspecialister. Fryst kan köpas via Internet.

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Brynta torskkinder