Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 440

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1761 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torskkind 600.0 gram 27%
Vetemjöl 3.0 msk 5%
Grädde 3.0 dl 61%
Fiskrom 80.0 gram 6%
Salladslök 4.0 styck 1%
Knäckebröd 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Kock: Fredrik Eriksson *
Tillagning (15 min )
- Skiva salladslök tunt.
- Häll mjöl på en tallrik. Vänd kinderna i mjölet.
- Värm upp en stekpanna med smör. Bryn fisken någon minut eller två på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta ur fisken.
- Slå över grädde i pannan. Låt puttra lite grand. Tillsätt fiskrom och salladslök.
- Njut på gott knäckebröd.
Kockens kommentar
Torskkind är en underskattad delikatess. Ta alltid tillvara på den, även på andra fiskar. Rå kan med fördel paneras och stekas eller friteras. Torskkind i butik kommer oftast från stora torskar och är 5-7 centimeter långa och väger då cirka 80 gram styck (50-125 gram). Kinderna har ett kortfibrigt kött som ger fast konsistens med visst tuggmotstånd, efter tillagning liknande köttet i pilgrimsmusslor eller krabbklor. Förekommer mycket sällsynt i butik. Kan beställas hos fiskspecialister. Fryst kan köpas via Internet.Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Brynta torskkinder
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan