Halstrad limelax på hårt tunnbröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Halstrad limelax på hårt tunnbröd

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Laxfilé färsk

240.0 

gram

Tamarisoja }

1.0 

dl

Lime färskpressad

2.0 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

 

Tunnbröd hårt

4.0 

skivor

Rucolasallat

100.0 

gram

Rödbetsgroddar

40.0 

gram

Sesamfrön

0.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om hårt tunnbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leitz Eins Zwei Dry

Torrt friskt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1

Recept: 808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 145 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 240.0 gram 54%

Tamarisoja } 1.0 dl 8%

Lime färskpressad 2.0 styck 3%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

 

Tunnbröd hårt 4.0 skivor 26%

Rucolasallat 100.0 gram 3%

Rödbetsgroddar 40.0 gram 2%

Sesamfrön 0.5 msk 3%

 

Kockskolan:

Om hårt tunnbröd > Äts ej

Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )

  1. Skär laxen i bitar. Lägg över i en skål. Riv grönt limeskal.
  2. Blanda tamari med saften av lime, limeskal och sambal oelek. Häll det över laxen. Låt marinera i cirka 1,5 timme.
  3. Ta ur laxen ur marinaden. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme. Halstra (stek utan fett) laxen lätt på båda sidorna.
  4. Fördela sallat och groddar på tunnbröd. Lägg på lax och strö sesamfrön över.

Kockens kommentar

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Halstrad limelax på hårt tunnbröd