Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1
Recept: 808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 240.0 gram 54%
Tamarisoja } 1.0 dl 8%
Lime färskpressad 2.0 styck 3%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Tunnbröd hårt 4.0 skivor 26%
Rucolasallat 100.0 gram 3%
Rödbetsgroddar 40.0 gram 2%
Sesamfrön 0.5 msk 3%
Kockskolan:
Om hårt tunnbröd > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )
- Skär laxen i bitar. Lägg över i en skål. Riv grönt limeskal.
- Blanda tamari med saften av lime, limeskal och sambal oelek. Häll det över laxen. Låt marinera i cirka 1,5 timme.
- Ta ur laxen ur marinaden. Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme. Halstra (stek utan fett) laxen lätt på båda sidorna.
- Fördela sallat och groddar på tunnbröd. Lägg på lax och strö sesamfrön över.
Kockens kommentar
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Halstrad limelax på hårt tunnbröd
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan