Laxbruschetta med äggröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Laxbruschetta med äggröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ciabatta bröd

2.0 

styck

Lax rimmad lättrökt

8.0 

skivor

Ägg

6.0 

styck

Vatten

3.0 

msk

Smör el. margarin

1.0 

msk

Gräslök

0.5 

knippe

Pepparrot nyriven

4.0 

tsk

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 1 stor smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 263 gram)

Ingredienser

Visa:

Ciabatta bröd 2.0 styck 40%

Lax rimmad lättrökt 8.0 skivor 31%

Ägg 6.0 styck 20%

Vatten 3.0 msk 0%

Smör el. margarin 1.0 msk 5%

Gräslök 0.5 knippe 0%

Pepparrot nyriven 4.0 tsk 1%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 1 stor smörgås/portion 

Tillagning (17 min )

  1. Finhacka gräslök. Riv pepparrot.
  2. Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Blanda ägg med vatten i kopp och tillsätt hälften av gräslöken. Häll smeten i pannan. Rör om hela tiden tills äggen har "stannat". Salta och peppra.
  3. Skär brödet på mitten, lägg på laxskivorna och äggstanningen. Garnera med gräslök och pepparrot, samt nymald svartpeppar.

Kockens kommentar

Bruschetta (italienska bruscare =rosta), är en italiensk maträtt bestående av vitlöksbröd, olivolja m.m. Serveras kall som antipasto eller varm med brödet rostat. Rätten härstammar från Toscana och var ursprungligen ett sätt att avsmaka säsongens olivolja.

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Laxbruschetta med äggröra