Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ciabatta bröd 2.0 styck 40%
Lax rimmad lättrökt 8.0 skivor 31%
Ägg 6.0 styck 20%
Vatten 3.0 msk 0%
Smör el. margarin 1.0 msk 5%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Pepparrot nyriven 4.0 tsk 1%
Salt 0%
Ger 1 stor smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Finhacka gräslök. Riv pepparrot.
- Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Blanda ägg med vatten i kopp och tillsätt hälften av gräslöken. Häll smeten i pannan. Rör om hela tiden tills äggen har "stannat". Salta och peppra.
- Skär brödet på mitten, lägg på laxskivorna och äggstanningen. Garnera med gräslök och pepparrot, samt nymald svartpeppar.
Kockens kommentar
Bruschetta (italienska bruscare =rosta), är en italiensk maträtt bestående av vitlöksbröd, olivolja m.m. Serveras kall som antipasto eller varm med brödet rostat. Rätten härstammar från Toscana och var ursprungligen ett sätt att avsmaka säsongens olivolja.
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Laxbruschetta med äggröra
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan