Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 322

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1287 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Strömmingsböckling 16.0 styck 37%
Matbröd ljust 4.0 skivor 41%
Gurka 4.0 skivor 0%
Bordssmör 75% fett 40.0 gram 21%
Kockskolan:
Så röks fisk > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Ta bort icke ätbara delar på böcklingen(stjärtfena, fenor, huvud).
- Bred matfett på smörgåsen. Lägg på fisken. Garnera med en gurkskiva.
Kockens kommentar
Det går lika bra med halva antalet rensad "vanlig" böckling.
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Strömmingsböckling på macka
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan