Friterade torskkinder

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Friterade torskkinder

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskkind

4.0 

styck

Fettupptag vid fritering

10.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

10.0 

gram

Ägg

20.0 

gram

Ströbröd

20.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Färskost vitlök

1.0 

dl

Grovt bröd

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

Persilja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fritering >

 

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras fisk >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1153 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 151 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskkind 4.0 styck 22%

Fettupptag vid fritering 10.0 gram 8%

Frityrolja till fritering Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 10.0 gram 3%

Ägg 20.0 gram 2%

Ströbröd 20.0 gram 7%

 

Tillbehör:

Färskost vitlök 1.0 dl 24%

Grovt bröd 4.0 skivor 35%

Salt och peppar 0%

Persilja 0%

 

Kockskolan:

Om fritering > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Så friteras fisk > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Panering: Vispa ägg. Häll upp mjöl, ägg och ströbröd på varsin talltik. Vänd fisk i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  2. Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera cirka 5 minuter. Ta upp med hålslev. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Fritera persiljeblad cirka 30 sekunder (se recept via länk nedan).
  4. Bred ost på brödskivor. Lägg kinderna ovanpå. Garnera med friterad persilja.

Kockens kommentar

Torskkind är en underskattad delikatess. Ta alltid tillvara på den, även på andra fiskar. Rå kan med fördel paneras och stekas eller friteras. Torskkind i butik kommer oftast från stora torskar och är 5-7 centimeter långa och väger då cirka 80 gram styck (50-125 gram). Kinderna har ett kortfibrigt kött som ger fast konsistens med visst tuggmotstånd, efter tillagning liknande köttet i pilgrimsmusslor eller krabbklor. Förekommer mycket sällsynt i butik. Kan beställas hos fiskspecialister. Fryst kan köpas via Internet.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kind i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 85 gram per portion, varav panering 15%. Energimängd 120 Kcal, varav 48% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Passar till

Friterad persilja

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Friterade torskkinder