Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1153 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Torskkind 4.0 styck 22%
Fettupptag vid fritering 10.0 gram 8%
Frityrolja till fritering Äts ej
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl 10.0 gram 3%
Ägg 20.0 gram 2%
Ströbröd 20.0 gram 7%
Tillbehör:
Färskost vitlök 1.0 dl 24%
Grovt bröd 4.0 skivor 35%
Persilja 0%
Kockskolan:
Om fritering > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras fisk > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (15 min )
- Panering: Vispa ägg. Häll upp mjöl, ägg och ströbröd på varsin talltik. Vänd fisk i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
- Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera cirka 5 minuter. Ta upp med hålslev. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Fritera persiljeblad cirka 30 sekunder (se recept via länk nedan).
- Bred ost på brödskivor. Lägg kinderna ovanpå. Garnera med friterad persilja.
Kockens kommentar
Torskkind är en underskattad delikatess. Ta alltid tillvara på den, även på andra fiskar. Rå kan med fördel paneras och stekas eller friteras. Torskkind i butik kommer oftast från stora torskar och är 5-7 centimeter långa och väger då cirka 80 gram styck (50-125 gram). Kinderna har ett kortfibrigt kött som ger fast konsistens med visst tuggmotstånd, efter tillagning liknande köttet i pilgrimsmusslor eller krabbklor. Förekommer mycket sällsynt i butik. Kan beställas hos fiskspecialister. Fryst kan köpas via Internet.Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kind i receptet med panering och fettupptag väger tillagad 85 gram per portion, varav panering 15%. Energimängd 120 Kcal, varav 48% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Passar till
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Friterade torskkinder
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan