Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Rågbröd

4.0 

skivor

Färskost

100.0 

gram

Färskpotatis små

400.0 

gram

Sidfläsk rimmat

200.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Salladskapris

12.0 

styck

Pepparrot nyriven

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 414 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 19%

Rågbröd 4.0 skivor 20%

Färskost 100.0 gram 11%

Färskpotatis små 400.0 gram 9%

Sidfläsk rimmat 200.0 gram 28%

Ägg 4.0 styck 10%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Salladskapris 12.0 styck 1%

Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Dela upp torsk i portionsbitarbitar. Stick in termometer i torskens mitt. Sjud i en kastrull med saltat vatten till en innertemperatur på 40°C. Låt svalna.
  2. Koka ägg. Koka potatis. Låt båda svalna. Skär upp sidfläsk i tärningar. Stek fläsket knaprigt. Låt svalna. Hacka gräslök. Riv pepparrot. Dela kapris på längden.
  3. Bred färskost på rågbröd. Skiva över potatisen. Bryt torsken i bitar. Dela ägg. Fördela över rågbröden. Toppa med resterande ingredienser.

Kockens kommentar

Torsk och sidfläsk passar fint ihop. Använd digitaltermometer när du kokar torsken så får du rätt innertemperatur.

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk