Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 19%
Rågbröd 4.0 skivor 20%
Färskost 100.0 gram 11%
Färskpotatis små 400.0 gram 9%
Sidfläsk rimmat 200.0 gram 28%
Ägg 4.0 styck 10%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Salladskapris 12.0 styck 1%
Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Dela upp torsk i portionsbitarbitar. Stick in termometer i torskens mitt. Sjud i en kastrull med saltat vatten till en innertemperatur på 40°C. Låt svalna.
- Koka ägg. Koka potatis. Låt båda svalna. Skär upp sidfläsk i tärningar. Stek fläsket knaprigt. Låt svalna. Hacka gräslök. Riv pepparrot. Dela kapris på längden.
- Bred färskost på rågbröd. Skiva över potatisen. Bryt torsken i bitar. Dela ägg. Fördela över rågbröden. Toppa med resterande ingredienser.
Kockens kommentar
Torsk och sidfläsk passar fint ihop. Använd digitaltermometer när du kokar torsken så får du rätt innertemperatur.Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan