Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ål flatrökt 16.0 skivor 52%
Mörkt bröd 4.0 skivor 25%
Paprika färsk 0.5 styck 1%
Ägg 3.0 styck 12%
Mjölk 0.5 dl 2%
Smör el. margarin 1.0 msk 6%
Gräslök 0.3 knippe 0%
Salt 0%
Läs om:
Så röks fisk > Äts ej
Om rökning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök och lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig". Tag av pannan från plattan.
- Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.
- Garnera med äggröra och paprikaskiva.
Kockens kommentar
Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Flatålsmacka med äggröra
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan