Flatålsmacka med äggröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Flatålsmacka med äggröra

Lägg till ingredienser

Antal smörgåsar: 4

Ål flatrökt

16.0 

skivor

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Paprika färsk

0.5 

styck

Ägg

3.0 

styck

Mjölk

0.5 

dl

Smör el. margarin

1.0 

msk

Gräslök

0.3 

knippe

Salt

 

 

 

Läs om:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Så röks fisk >

 

 

Om rökning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Ål flatrökt 16.0 skivor 52%

Mörkt bröd 4.0 skivor 25%

Paprika färsk 0.5 styck 1%

Ägg 3.0 styck 12%

Mjölk 0.5 dl 2%

Smör el. margarin 1.0 msk 6%

Gräslök 0.3 knippe 0%

Salt 0%

 

Läs om:

Hotade fiskarter > %

Så röks fisk > Äts ej

Om rökning > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök och lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig". Tag av pannan från plattan.
  2. Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.
  3. Garnera med äggröra och paprikaskiva.

Kockens kommentar

Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund. Ål är akut utrotningshotad enligt WWF.

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Flatålsmacka med äggröra